onsdag 30 juni 2010

Uppdatering 799

Jag tror att allt blir bra med 799. Hon hade ett litet "återfall" igår då hon la sig i dyngrännan när någon släppt ut henne från boxen. Men hon fick lite smärtstillande och med lite hjälp så kom hon upp. Nu bor hon och hennes kalv i en liten hage utanför lagår´n och idag har hon rest sig utan problem. Hon står inte så långa stunder men hon verkar vara okej. Jag tror tyvärr att vi måste skilja henne från kalven imorgon för ju längre vi väntar desto värre blir det när vi måste skilja dem. Det brukar vara nog jobbigt när man gör det efter 4 dagar och de här två har alltså varit tillsammans i 5 dygn nu. Sen blir det svårare att lära kalven att dricka mjölk ur en napphink.
Det är hemskt när kon står på ena sidan lagårn och skriker och kalven på andra sidan och skriker, det är klart att de saknar varandra. Kalvarna glömmer fortare än kon men det tar nog två dagar iallafall.

Skb kvigan 825 Mjukis kalvade igår och det blev en jättesöt tjurkalv, vit med små bruna prickar. Lite trist tycker jag att det blev en tjur... men så är det.

Idag har vi även tagit hem fyra kvigor som ska kalva inom den närmaste månaden. Eller en ska inte kalva förrän i mitten på augusti men vi kunde ju inte lämna henne ensam kvar på betet när de andra skulle hem. De var lite ängsliga när jag kom, knepigt att de blir så "vilda" på bara några veckor trots att man är dit och tittar till dem då och då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar