söndag 13 juni 2010

gräset växer 2

Det växer ganska fort när det väl sätter igång.
Den här bilden är tagen igår så det är en vecka från förra bilden.
Kanske inte så jätteintressant att se hur gräs växer men har man inget bättre för sig så...


Katterna
Det här är Linus. Han har varit lagårdskatt här sedan 97 tror jag och så var han nåt år när han kom hit så han börjar väl närma sig 14 eller 15 kanske. Han fick flytta hit för att dem som hade honom inte kunde ha kvar honom.
Linus är kastrerad och har lagt på sig lite. Vi brukar få frågan om katten ska ha ungar när det är barn här på studiebesök! Han är kelig, matglad och lat. Han gillar att ligga i solen och vila.
Han är en klar favorit bland barn som kommer hit.
Sen har vi Måns. Han har bott här sedan han var liten och i början bodde även hans bror Sigge här. När Linus kom körde han iväg Sigge så han fick ett nytt hem men jag vet tyvärr inte var.
Måns är nog oxå ungefär 14 år. Han är långhårig och det är ju inte så himla praktiskt när han bor i en lagård. Vi brukar klippa honom på våren när det blivit varmt ute. Då brukar han vara ganska tovig. Ibland tror jag att han skämms när han är nyklippt för han brukar hålla sig borta i nån dag. Och oftast blir han inte så vacker. Det blir bättre när pälsen vuxit ut lite och jämnat ut sig. Måns är också kastrerad och även han är lite överviktig.
Här kommer en lite läskig bild. Nån av katterna har tagit en STOR råtta. Vet inte vem av dem, de var där båda två. Det är bara bakdelen och svansen kvar av råttan. Så gammelgubbarna kan än idag fast de inte är så snabba längre!
1 kommentar:

  1. Duktiga kissemissar! Men inte ser det mysigt ut.....halv råtta..:( usch!
    KRAM! Mam

    SvaraRadera