söndag 30 maj 2010

Lördag på forslunda.

Så här ser det alltså ut här på skolan från "baksidan". När man kör förbi uppe på Vindelvägen (väg 363) så ser man inget av detta och därför blir många förvånade över att det är så mycket mer än vad som syns från vägen.
Här ser vi ladugård och tornsilo, plansilon där det går några dräktiga kvigor och längst till höger är maskinhallen/verksta´n. Tyvärr var det inga kossor ute när bilden togs. Det hade regnat på morgonen och då gick alla kor in! De gillar inte regn. De gick ut lite senare på dagen och därför var alla ute när jag skulle börja mjölka så jag fick gå och hämta dem. I vanliga fall kommer de in mellan tre och fyra på eftermiddan.


Så här långt har gräset kommit som är sått nu i vår. Det är många kråkor och duvor som är ute och pickar i sig frön och ärtor, otroligt att det ändå blir nåt gräs.


Här är en bild på ett gäng kvigor som fått komma ut på bete. Det är första gången de är ute på bete. Förra året var de så små att de fick vara inne i lagår´n. Det är alltid spännande att släppa ut djur som inte testat elstängsel förrut. Vi brukar oftast släppa dem i en träningshage med trästaket och elstängsel för att de ska lära sig. Dom här har inte varit i träningshagen men än så länge har det gått bra. De leddes ut i grimma och så fick de testa tråden ett par gånger innan de släpptes lösa. Sen hade vi med oss en vallhund som fick hjälpa till att hålla dem innanför stängslet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar