onsdag 12 maj 2010

Är det sommar nu?

En svala gör ingen sommar, är det väl man säger och idag har jag sett två så det betyder väl att det är sommar nu! Eller? Ja idag har det faktiskt varit riktigt varmt och skönt men det är fortfarande minusgrader på nätterna och frost i gräset på morgonen.
Idag lammade sista tackan. Det blev en bagge och en tacka. Nästan alla lammningar har gått bra. Det har varit ett felläge och så var det en tacka som tyvärr dog under förlossningen och alla hennes tre lamm var döda. Fruktansvärt sorgligt och man undrar ju förståss om man kunde ha gjort något för att rädda tackan och lammen. Det är jobbigt men man måste gå vidare och ta hand om de andra djuren.
Så här kommer lite bilder på några glada lamm!

Lammen har fått de obligatoriska gula brickorna med id nummer i öronen. Brickorna är så tunga så att de får hängöron. Visst skulle de vara finare utan märken men det är lag på att de ska vara märkta med gårdsnummer och id nummer.


Tar sig en slurk mjölk från lammbaren.


Här under värmelampan är det skönt att ligga en stund.

Suggorna i sin-avdelningen fick komma ut idag. De skuttar inte som kossorna gör när man släpper ut dem men nog blir de glada iallafall. De älskar att ligga och sola. De blir alldeles röda och så får man smörja dem med helosan sol.En nöjd sugga som har bökat runt i halmen.Datum för kosläppet är satt till onsdag den 19 maj. Det ska bli spännande!!!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar