måndag 17 maj 2010

Det surrar och brummar överallt. Eleverna är ute och plöjer, harvar, sår och sprider dynga. Så det luktar väl lite skit men det får man stå ut med på landet.
Inne i lagår´n (och ute med) är det varmt! Korna verkar inte bry sig så mycket över värmen men vi som jobbar klagar desto mer. Visst det är skönt att det äntligen blivit varmt men man är inte riktigt van än...
Vår lilla jerseyko 794 Boxa kalvade på lördag eftermiddag och det blev en kviga. Hon fick nr 895.
Sen var det en kviga som kalvade igår. Kalvningen gick bra, hon klarade det själv men sen var kvigan jättearg på kalven. Hon var helt tokig och skulle ha stångat ihjäl kalven om inte jag varit där. Knäppa ko!
Egentligen ska ju kalven gå med sin mamma i fyra dygn eftersom vi är ekologiska men det skulle ju bara inte ha gått. Men då var det ju sån tur att Boxa är så snäll så hon tog hand om en extra kalv! Söta ko!

På onsdag släpper vi ut kossorna. Klockan 11.00 öppnar vi dörrarna och håller tummarna för att korna håller sig innanför stängslet! Det kommer att vara öppet hus här då och Norrmejerier bjuder på dricka. Tror det är Jokk. Kom gärna och kolla!

1 kommentar:

  1. Halloj..
    Vilken trevlig och rolig blogg.. :-)
    Kul att läsa vad som händer dom dagar man är borta.. ;-)
    /Anki

    SvaraRadera