söndag 31 juli 2011

Rymmare där...

Skulle bara ut en snabbis i eftermiddag för att slänga en soppåse då jag ser en stor svart och vit hund som travar över lagårdsplan. Bara det att det var ingen hund. Det var en svart och vit SKB kalv som förvirrat travade runt där på gruset.
Det var en av 860:s adoptivsöner som kommit ut. Hon och kalvarna har fått flytta till en lite större box med halmbädd för vi behöver kalvningsboxen som de stod i. Vi har en massa kalvningar nu i början av augusti.
Nå, tillbaka till rymmaren. Han är ganska skygg så det var ju inte att tänka på att försöka komma så nära att jag skulle kunna ta fast honom så det blev till att försöka valla honom åt rätt håll. Det gick rätt så bra att mota in honom i foderladan och när han väl var där inne så var det ju bara att stänga dörren och fösa honom i rätt riktning. Sedan när han såg sin mamma var det raka spåret in till henne.
Hon är duktig med kalvarna och dom kommer nog att växa bra. I torsdags när vi flyttade dem till nya boxen vägde vi kalvarna för att det brukar vara kul att se hur de ökar i vikt. SKB kalven vägde 48 kg och SRB kalven 55 kg.
Sen fick vi tvillingar igen i fredags. Det var 823 som fick två små kvigkalvar. Ska fixa bilder under veckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar