tisdag 21 augusti 2012

Tjo

Det är inte alltid lätt att hinna med allt man skulle vilja. Till exempel ta fina bilder till bloggen och lägga in fler inlägg. Jobbet tar mycket tid och energi just nu men förhoppningsvis blir det bättre när vår nya ladugårdsförman börjar nästa vecka.

Idag skulle jag märka en kalv som skulle vara en tjurkalv. Lite trist tänkte jag, vi har fått många tjurar på sista tiden och SLB korna har fått väldigt många tjurar känns det som så lite SLB kvigor skulle vara bra. Så jag rapporterade först födelsen, en tjur med nr 3065 född den 17/8 av ko 855. Plockade fram öronmärken och tång och gick bort till kalven. Tänkte att det är väl bäst att jag kollar kön på kalven fast den andra djurskötaren sagt att det var en tjur. Och tur var väl det för där mellan bakbenen hittade jag inga kulor. Inga alls. Fick lyfta på svansen och kolla och jo, det är en kviga! Så jag fick gå tillbaka till kontoret, ändra i rapporteringen och leta fram nya öronmärken med kvignr 950. Men nu är hon märkt, lilla 950 Tjo.

3 kommentarer:

 1. Tjohoo...det blir en kooo! Vilken tur att du kollade! :-)

  SvaraRadera
 2. Minns en Tjo från när vi gick på skolan. Förmodligen den fulaste och skruttigaste kon jag nånsin sett :) Men så var hon gammal då.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, det fanns en 13 Tjo som blev gammal. Vi har inte så många Tjo kossor kvar så det var kul att det blev en kvigkalv. Det är ett fint namn tycker jag!

   Radera