onsdag 29 augusti 2012

Full rulle

Nu är det full fart här på skolan. Nästan alla elever är ute och jobbar på jordbruket och i djurstallarna nu. På Lördag är det Naturbruksdagen med allt vad det innebär. Öppna djurstall, försäljning av massa olika saker, hölassåkning, ponnyridning, tramptraktorkörkort för barnen och mycket mer.
Innan Naturbruksdagen är det mycket som ska fixas och ställas iordning så på fredag har vi stora fixardagen här. Men det är kul.
Vi har två suggor som har småkultingar i grishuset men där kommer inte besökarna att få gå in och titta. Det skulle bli alldeles för stressigt för suggan om flera hundra människor skulle komma och titta på dem. Ena suggan är väldigt beskyddande över sina små och blir ganska sur om man skulle plocka upp en kulting. Det kommer istället att finnas några lite äldre kultingar ute som man kan titta på och så har ju suggorna sina rasthagar ute.
Kossorna är ju ute på bete och kan vara lite svåra att få se på nära håll men inne i ladugården finns ju några kalvar som man kan titta på och kanske klappa.
Fåren har flyttat till en hage mitt på skolans område, alldeles vid dammen så besökare ska kunna titta på dem.
I väntan på Naturbruksdagen bjuder jag på en liten visa...
 
 
Cool kille ; )

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar