tisdag 24 april 2012

Uppdatering

Nu är datum satt för årets kosläpp. Den 21 Maj ska korna ut på bete. Ännu är det mycket snö kvar på åkrarna och inte en stängselpinne sitter i marken. Det känns ju inte som om våren är här riktigt men det brukar ju gå fort när det väl sätter igång och mest troligt är gräset ganska högt när kossorna kommer ut.
Just nu är åkrarna fulla av fåglar. Allt från kajor, gräsänder, svanar, tranor och gäss till storspov, tofsvipa, björktrast och sädesärla. Snart är väl svalorna här också. Då är sommaren nära!

Idag har vi börjat klippa tackorna. De som ska lamma är klippta så om några veckor får vi nog de första lammen. Det blir kul!

829 Lycka kalvade inatt och fick en fin liten kvigkalv som får nr 946.

830 Myggan dräktighetsundersöktes i fredags och hon var dräktig. Det kluriga är att hon blivit dräktig på semineringen som gjordes i januari och inte på den i februari. Hon har alltså visat brunsttecken fast hon varit dräktig och så har hon blivit seminerad. Det är inte helt ovanligt, det brukar hända någon gång per år men nu har vi otroligt nog tre st som blivit dräktiga på en tidigare seminering. Då gäller det att komma ihåg det så att man är beredd när kalven kommer.
830 är seminerad med en jerseytjur så det ska bli spännande att se hur den kalven börjar se ut. Hoppas, hoppas att det blir en kviga!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar