fredag 6 april 2012

Besvärligt.

Vi hade anmält för att skicka två kor till slakt under vecka 14.
Sedan fick vi provsvar från veterinären och det var två stycken av de kor vi tagit prov från som hade staff aureus. Den ena var söta lilla 892 som ju repat sig riktigt bra. Hon står fortfarande i sjukboxen med fläkband men hon går riktigt stadigt nu och äter bra. Så det var jättetrist att just hon skulle ha staff aureus. Men kanske inte så förvånande när både hennes mamma och syster haft det.
Så då blev det liksom överfullt i våran staff grupp. 6 kor på 4 platser så 811 och 892 står i varsin sjukbox/kalvningsbox. Tur att vi inte har någon som ska kalva just nu!
När det nu blev så många staff kor anmälde vi ytterligare två kor till slakt vecka 15.
I torsdags när vi inte hört av slaktbilen ringde jag och frågade när de skulle komma och fick då veta att de inte kommer förän vecka 16!
Då blir det genast lite knepigare för vi har en ko som kan tänkas ska kalva under vecka 16 och då behöver vi en av kalvningsboxarna som nu är upptagen av en staff ko. Och innan kalvkon går in i boxen ska den tvättas med högtrycks tvätt och desinficeras så den är riktigt ren.
Det är ju aldrig kul att skicka kor till slakt men när de inte kommer och hämtar när det är sagt så kan det ställa till det lite. Men vi löser det.

2 kommentarer:

  1. Men... Vilka fler är det ni ska skicka?

    SvaraRadera
  2. Det blir först och främst från grupp 2 nr 848, 816. sen ska 835 och 840 nog iväg snart oxå.

    SvaraRadera