torsdag 22 december 2011

God Jul!!

Snart är julen här med allt vad det innebär.
Djuren här på skolan märker inte så mycket av julen, korna ska mjölkas, alla ska ha foder och få rent hos sig oavsett om det är vardag eller helg. Lite extra pyssel kanske det blir men kor är vanedjur och känner sig trygga om samma rutiner följs varje dag.

Igår fick vi en Tiger till ladugården.
En stilig 7 år gammal hankatt som behövde ett nytt hem.
Han är fortfarande väldigt blyg och försiktig så det har inte blivit några bilder på honom än men det kommer, var så säkra.
Katten Fedor som kom tillsammans med Maia har försvunnit, vi har inte sett till honom på flera månader. Maia har nog kännt sig lite ensam så nu hoppas vi att hon och Tiger kommer bra överens.

Ko 830 Myggan har fått acetonemi, igen. Veterinären var här och gav henne cortison för ca två veckor sedan och hon verkade repa sig ganska bra. Hon började äta kraftfoder igen och såg rätt pigg ut. Men idag hade hon inte ätit sitt kraftfoder så det blev till att ge henne energibalans och så får vi hålla tummarna för att hon piggnar till. Hon har tyvärr hunnit bli ganska mager, det går fort att en ko magrar av när hon inte äter ordentligt.
Myggan ute på betet i somras.

Bloggen tar nu jullov och är tillbaka i januari igen.


GOD JUL!

2 kommentarer:

  1. Sv; Ja visst är det så. Men tycker det är synd att det blir lite motsatt verkan när hon inte klarar av dem till slut. Och som sagt, hon borde nog tänkt på sig själv lite mer! :)
    /Sanna

    SvaraRadera