tisdag 12 april 2011

vecka 14

Kon 773 Larva hade kalvat tidigt på onsdag morgon. Vi var lite oroliga för henne för hon har haft en väldigt lång sinperiod och därför lagt på sig lite väl mycket. Hon vägde 900 kilo innan kalvning! Men det gick bra, hon fick kalk för att inte få kalvförlamning. Hon fick en liten tjurkalv som fick nr 3026.
Sedan kalvade 816 Larva på söndag eftermiddag. Hon fick också en tjur, han är korsning mellan SRB och Simental (en köttras).
Kalvarna som föddes förra veckan flyttades till ensamboxar. Här är det 774:s kalv som lär sig dricka mjölk från en napphink.
Griskultingarna som föddes i slutet av vecka 13 är ett gäng pigga och runda krabater. Det var 4 suggor som grisade så det blev rätt många kultingar. Vi kommer antagligen att sälja flera av dem till privatpersoner som vill ha grisar under sommaren.
Fåren är nu högdräktiga och kan börja lamma när som helst. Vi hade väl hoppats lite att någon skulle lamma redan förra vecka så att vi hade haft lamm att visa upp i lördags när det var prova på dag för de som sökt gymnasiet här för nästa termin.
Här står alla tackor uppradade och äter kraftfoder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar