måndag 4 oktober 2010

Salmonella!!

Vi har fått veta att en av grisarna som skickades på slakt förra veckan bar på salmonella smitta. Det innebär att just nu är grishuset satt i karantän. Bara ordinarie djurskötare får gå in där och det är superviktigt att byta kläder, skor och att tvätta händer när man varit där.
Det är skickat prover för att analysera vilken typ av salmonella det är. Det kan komma från fåglar eller kanske från fodret. Om det är fågelsalmonella så är det ingen fara och vi kommer att kunna öppna grishuset igen. Kommer smittan från fodret så är det mycket värre.

Vi har en regel här som säger att man inte får gå från djurhuset (där bla reptilerna finns) till ladugård och svinhus. Vi som jobbar här följer detta men vi har förstått att elever inte alltid gör det. Ja det är väl kanske inte någon som går mellan men de byter nog inte kläder mellan lektioner i djurhus och svinhus och har man otur så kan smitta följa med där, speciellt med skorna.

Nä vi får verkligen hoppas att salmonellan kommer från någon av de småfåglar som trivs i suggstallet. När suggorna går ute på sommaren är ju deras dörrar öppna och fåglarna flyger in och ut som de vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar